Uitdagingen

Het is even stil geweest en in mijn geval heb ik de stilte nodig gehad om te reflecteren en om antwoorden te vinden en te krijgen op onverwachtse gebeurtenissen die ik op mij pad tegen ben gekomen in de afgelopen jaren.

Deze uitdagingen, in de vorm van een depressie die zich in 2018 langzamerhand meester van mij maakte, en vervolgens keihard toe sloeg.  Om deze, na een intensieve behandelperiode, te overwinnen in 2020. Nauwelijks bekomen hiervan, was daar de pandemie, om vervolgens in januari 2021 geconfronteerd te worden met het feit dat er borstkanker bij mijn vrouw werd geconstateerd. Waardoor niet alleen ik maar ook mijn vrouw onvrijwillig ervaring deskundige zijn geworden.

Tel daar de complexe maatschappij bij op, waarin wij vandaag de dag leven, die bevuild is met illusie, hebzucht, negativiteit, onwetendheid, woede etc.   Voordat je het weet ga ik piekeren en wil ik juist voorkomen om te bezwijken onder al deze negatieve invloeden. Zo is het voor mij een bewuste keuze geweest om te volharden in mijn besluit om een betekenisvol leven te leiden, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de ander.

Hoe? Door het verdriet, de pijn, de frustratie en irritatie die ik tegenkom positief uit te dagen. Waardoor ik voorzichtig vanuit het nu, met een schuin oog naar de toekomst durf te gaan kijken.

Ik ben me ervan bewust dat er in de toekomst hobbels te nemen zijn, waarvan ik nu het bestaan nog niet weet. Maar met de opgedane kennis als onvrijwillig ervaringsdeskundige en mijn eigen-wijsheid, ben ik er absoluut van overtuigd dat elke dag een nieuwe start is en deze nieuwe kansen biedt. Ik weet als geen ander hoe het is om te struikelen, te falen en onderuit te gaan. Maar ook dat er ruimte is om te verkennen en ontdekken door open te staan voor dat wat je niet weet en door het voeren van dialoog. Zo ervaar ik welke weg ik op wil gaan en waar de kansen liggen.  Niet alleen voor het nu maar ook voor in de toekomst.

Door in te zien dat wij allemaal onderdeel zijn van een groter geheel, waarin solidariteit, samen en verbinden belangrijk is. Laat dit de kanteling zijn op weg naar de toekomst.

Mocht jij of de organisatie waar je voor werkt op dit kantelpunt staan en weet je niet hoe verder, ik kom graag met je in contact en luister graag naar je verhaal.