Bedrijfsleven, vier jij je successen?

Best lastig om te genieten en stil te staan bij je successen!. Genieten, stilstaan bij succes en het vieren er van. Ben je als mens niet eerder geneigd om toch stil te staan bij wat net niet goed ging. Of  bij dat wat nog ietsje beter kan? Hoe lastig is het om de complimenten in ontvangst te mogen nemen?

Onlangs ben ik heerlijk uitgewaaid op Vlieland. Ik was daar op een plek waar stil nog stil is en donker nog donker is. Op een van die mooie dagen, je kent het wel zonnetje, licht bries en zo vanuit de duinpan turend over het water,passeerde het afgelopen half jaar eens even de revue. Een moment van bezinning noem ik het maar.

Zo schoten flarden van moment terug in mijn herinnering. Het ging van het stuur in handen nemen tot de blik gericht op de toekomst.
Wat zo’n eiland en de stilte al niet met je doen. Ik betrapte me er op dat ik vergeten was om in de achteruitkijkspiegel te kijken, van waar ik ben vertrokken, naar al het moois dat voorbij gekomen was de afgelopen periode.
De nieuwe uitdagingen, de overwonnen angsten en al de nieuwe kansen die dit met zich meebrengt.  De lezingen over mijn boek over hoe je vergezichten in organisatie ontplooit, de gave reacties die dit los maakte, hoe ik bij mijn talent ben gekomen en wat dit allemaal oplevert.
Wow, wat een energie komt er vrij door hier even bij stil te staan, hier aandacht aan te schenken en ervan te genieten

Het kan dan ook geen toeval zijn dat ik de volgende tekst tegenkwam “ Als onze talenten dansen op de golven van inspiratie, is de creativiteit eindeloos aanwezig”.

Soms vraag ik me wel eens af, vergeten wij niet onze successen te vieren, zowel in het bedrijfsleven, als in het persoonlijke leven. Vier jij als organisatie je successen? Geniet je er ook van?

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je successen viert, er heel veel positieve energie vrijkomt.  Energie die nodig is om vooruit te kunnen en ik geloof er dan ook in dat alles wat je aandacht geeft groeit.

Sta stil bij het succes, geniet, vier en ontvang de complimenten. Leef in het nu, want nu wordt toen!

Groet,
Wim